tisdag 24 juli 2018

Semester del 1

Första 14 dagarna av semestern har nu gått.  Som vanligt undrar man var de blev av!
Tur man har sina foton så man "minns" var man varit 😁.

Den här semestern har vi heller inte frusit i husbilen! Dessutom har vi inte en endaste gång använt duschen. Ja, inte för att vi varit skitaktiga av oss utan för att vi haft turen att stå vid mycket sjöar och den varma sommaren har gjort det drägligt i vattnet även för en badkruka som mig😉

Turen gick via Västerås, Sala och upp mot Rättvik. Vi har åkt i stort sett Siljan runt och 2 riktiga "guldställen" har vi hittat!
På Sollerön letade vi oss ner till en gammal ångbåtsbrygga som restaurerats. Där på en platå invid småbåtshamnen fick vi med "hamnchefens" tillstånd stå i 2 dagar. Vädret var underbart men vattnet i Siljan i kallaste laget för mig med drygt 18 grader, men jag doppade mig i alla fall!
Vi tog även en upptäcktsfärd på våra cyklar!
I Mora hittade vi också en småbåtshamn där vi parkerade precis vid en stor sandstrand. Riktigt sjönära!
Där fick vi också "grannar" i form av ett norskt par, Estrid och Hans-Einar som med en jättestor husbil eller Bobil som de säger och 3 hundar semestrade i Sverige. De kom från ett litet samhälle utanför Oslo så de pratade lättförståelig norska och det var trevligt att sitta och "snacke en masse dritt" på kvällen. Ett originellt men trevligt par!
Färden har gått genom ganska små samhällen och av de "bra" platser vi stannat vid har vi skrattandes konstaterat att fler än vi tyckt om och då är det inga campare 😎
Vid flera badplatser kommer ungdomar med bilar och mopeder kvällstid. Åsynen av en campande husbil tror jag bestämt lockar till lite högre volym på stereon och lite mer sladdande och gasande!
Nu hade vi tagit lärdom från förra årets Malungsresa så på plats där köpte vi öronproppar. Man sover rätt bra med dem då det stojas utanför!

Vi kom till Malung på söndagen  och åkte på onsdagen. Vi var uppe i Orrskogen och dansade på måndagskvällen men sen var det lite för varmt! Men som sagt vi frös inte! Förra året var det 7 grader varmt när vi gick hem. I år var det 27! Lite skillnad!

Nu har vi varit hemma ett par dagar men väntar bara på posten idag sen åker vi några dagar igen. Det blir nog inte så långt men Sörmland blir det i alla fall.
Anledningen till väntan på brevbäraren är att mannen tog sitt waran-prov när han kom hem och det låg högt så en justering av medicin kommer och de envisas med att skicka denna per post! Nytt prov ska tas på torsdag men det ska gå att ta på vilken Vc som helst.
Nu säger jag på återseende 😊

Här sitter mannen på "prins-bänken"!
Storfiskarn i Dalälven 😁
Långbryggan i Rättvik!
Middag på ett 50-talshak!
Middag i husbilen!
Ångbåtsbryggan och badpojkar på Sollerön!
Fin badplats i Mora!

Bra fiskeställe någonstans i skogen!
Lite ovälkomna händelser men med rätt grejer och händig karl fixade det sig!
Fotvård 😁

1 kommentar:

  1. Förstår att ni trivs med så fina platser och ett härligt väder. Tråkigt att behöva vänta på medicinbesked per brev men ni är snart iväg igen på nya roliga äventyr. Ha det så skönt i Sörmland :D

    SvaraRadera