söndag 2 augusti 2020

Skärgården

 
 
 

 
 
Sista lördagen på semestern och det ska bli strålande sol och 27 grader varmt! Yngsta dotterns kille är bortbjuden på svensexa hela dagen så det passade bra att ta med henne!
 
 

 

Vi kom iväg redan strax efter klockan 8 på morgonen och hade siktet inställt på S:t Anna skärgård.
Vi stannade i Söderköping och handlade och susade genom den annars så "kökända" staden utan problem. Vi hade dock i tanken att hemfärden på eftermiddagen skulle kunna ha ett annat scenario!
 
Det är en slingrig väg på några mil ut och vi passade på att "öva" på våra sånger vi håller på att träna in så vi gapade för full hals i bilen!😆
Till sist var vi framme och stället vi brukar vara på var "ledigt" så det var skönt! Vi riggade spöna och smörjde in oss med sololja då solen gassade från en klarblå himmel. Sen stod vi där och kastade och njöt av den fantastiskt vackra naturen som skärgården erbjuder. Så här vill jag bo! I alla fall från april till oktober!
 
 
Det var vindstilla och varmt. Vi såg massor av småfisk i vattnet men inget större som var intresserad av det vi hade att erbjuda! Vi testade spinnare, cranks och dropshot men ingetvar övertygande för de kräsna havsinnevånarna!
Vi började bli hungriga så vi bytte till vanligt mete som kunde få ligga i medans vi åt.
 
 
Vi hade köpt med oss baguetter med kycklingröra så det satt vi på klipphällen och mumsade på samtidigt som man nästan hypnotiserat sitter och stirrar på flötet.
Plötsligt hoppar en fisk kanske 50 cm bort och vi skrattar och säger att nu kanske! Precis då sticker fltet rakt ner! Ni vet ett sånt där riktigt abborrehugg. Inget duttande utan bestämt.
Där sitter vi smaskandes med kladdig kycklingröra i halva ansiktet! Josefine far upp och försöker göra ett mothugg men den är smartare än vi så den simmar vidare med en smakbit från masken!
 
 
 
 
 
Det börjar röra på sig lite mer i vattnet framåt eftermiddagen. Det slår flera gånger längs vasskanten vi har till höger om oss. Vi når inte så långt dit när vi kastar tyvärr men tänker att om vi nöter lite i kanten kanske vi kan locka till osss något. Så tänker dock inte fisken! Så fort vi kastar däråt händer inget. Så fort vi vänder ryggen till så slår dem😂
 
Över den lilla "kanalen" går en träbro och där står det alltid folk och fiskar så vi sa att vi skulle prova där innan vi beger oss hemåt. Det är en hög bro så det får inte kliva på nåt stort på metet för då kan du inte få upp den!
Så när vi är mätta på solen och fisket på klipporna så går vi upp och ställer oss där och firar ner våra linor. Det är massor av mindre fiskar och de flockas kring masken. De är specialister förstår vi för masken äts upp fort och vi agnar om ett par gånger.
Till sist lyckas Josefine få upp en mört och jag en liten söt abborre! Inga personbästa men ändå så man fick känna på lite fisk i alla fall! De fick simma tillbaka till sin familj igen😊
 
 
 
 
 
Efter det storfiskandet känner vi oss ganska nöjda med dagen. Solen riktigt steker på oss och är nog bra med sol för idag känns det som! 
 
Så solbrända och nöjda rullar vi hemåt. Hela vägen hem får jag lektion i Country då det är Josses favoritmusik och vi sjunger mest sånt. Men, svåra fraseringar och mycket text. Dessutom ska man ju har väldigt amerikanskt uttal och inte så svenskt som det låter när jag sjunger! Så jag får öva!
Jag sjunger "country" och uttalet ska vara "countreey"😆.
 
Until next time!
 
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Det var ett väldigt fint avslut på semestern och kanske gjorde det inte så mycket att firrarna överlistade er ;) Det ser härligt ut så jag förstår att det är en omtyckt plats. Påminner lite om Stendörren, som jag tror ligger lite längre norrut.
    Kram

    SvaraRadera