torsdag 9 januari 2014

Fest och feber!


I lördags var det fest. Svägerskan Elin fyllde 30 år och baluns i hyrd lokal med mat och dryck. Exotisk planka  och en bar fylld av drycker bjöds det på. Trevligt var det fast vi drog oss hemåt redan innan 12 slaget. Börjar väl bli gammal men 30-åringarnas syn på party är inte riktigt en annans längre! Dock fick jag kvällens smicker då en dam trodde jag var blott 28 år! Hon satt mittemot och vi pratade högt med varandra då hon var något lomhörd pga öroninflammation. Undrade tyst om det möjligtvis inte var ögoninflammation oxå! Men skitsamma. Tar till mej iaf!!
Söndagen blev en slappardag och lillgrabben kom hem från övernattning. Hans övernattningskompis hade blivit sjuk under natten med befarad vinterkräka.. Hemska tanke om detta elände skulle invadera vår familj tänkte vi och preparerade oss med pepparkorn och en whisky! Dock verkade allt lugnt och han skulle på kvällen sova över hos en annan kompis. Min unge åkte till sin pappa och mellantjejen som blev kvar fick mammalängtan och åkte dit! Så plötsligt blev det barnfritt! Vi laddade apple-tvn med skräckfilm och mös ner oss i soffan. Då ringer telefonen. Jättesjuk son som måste hämtas. Hög feber och ont i halsen.
Lördagens övernattningsfamilj ringer och berättar att deras son inte hade vinterkräka utan scharlakansfeber. Sannolikheten alltså stor att det är samma här. 
Sonen uppmanas säga ahh och räcka ut tungan. En prickig klassisk smultrontunga uppenbarar sej och idag fastställdes det med ett halsprov att det blir en penicillinkur!
Ja. det är iaf bättre än vinterkräka! 2 timmar efter första penicillinintaget konstaterade han att han var frisk och INTE behövde mer medicin! Ja, han får det flytande och vi alla vet ju att den där "fruktsmaken" är båg! Jag minns den fortfarande sen jag var barn. Jag vägrade ta den. Då fick jag tabletter i stället. De pillade jag ner i blomkrukorna.... jag blev inte frisk och blommorna vissnade...!
Så nu samlar han mod, håller för näsan och dricker coca cola efter!

5 kommentarer:

 1. Stackars pojke som måste tvinga i sig så äcklig medicin. Precis som du så har jag skräckfyllda minnen från barndom med både kåvepenin och något som jag tror hette kalciopen. Kanske är det bra att du även minns hur du lurades att du tog din medicin för nu är du säkert väldigt noga med att se att han tar sin och det mår nog både han och blommorna bättre av ;).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kalciopen låter bekant! Ja, vi ser till att det går i, och han är faktiskt duktig :-)

   Radera
 2. Synd på skräckmys och sjuka barn, men sug i dig av komplimangerna! :-)

  SvaraRadera
 3. Do you drink Pepsi or Coca-Cola?
  PARTICIPATE IN THE POLL and you could get a prepaid VISA gift card!

  SvaraRadera