söndag 30 november 2014

Julgala!

Mannen köpte biljetter till Julgalan på Lets deal. Vi hämtade ut dem kl 16 igår och då det inte var bordsbokning så ombads vi att vara ute i god tid då det skulle vara kö och försten in gällde. Showen började 20.00 så vi tog spårvagnen 19.20 och var vid arenan 19.30. 
Inte en människa så långt röda mattan räckte så vi knallade in.Fullt med folk och vi hängde av oss och lämnade biljetterna. Bara gå till höger och nerför trappa, ta en sittplats där det finns sa värdinnan. 
Så vi knallade in bland säkert 800 personer och slog oss ner vid ett långbord. Julmat stod i längor vid ett bord bredvid och vi tittade förvånat på varandra. Mat? Det stod inget om mat! Men det framgick ganska tydligt att man skulle kommit tidigare för mat och mingel! Vi grabbade i alla fall en varsin tallrik och högg in. Med tallrikarna fyllda med mat inväntade vi så artisterna och galans början.
Den började lite försiktigt med lite Kalle Moreus och Lisa Miscowski i några fina ballader och lite fiol. Sen var det musikquis och 8 personer tävlade på scen. Bland dem kunde mamman stolt se sin dotter sopa mattan med de andra ;-) Det gällde att sjunga en snutt varje gång värdinnan stoppade micken under hakan på dem. Inte tveka, inte sjunga något som någon annan sjungit. Hon höll huvudet kallt (sjöng dessutom fantastiskt bra ;-) och stod sist kvar! Hon vann! En chokladkalender...!
Visst, det var väl mest är kul grej men nog kunde något roligare varit på sin plats! Ett par biobiljetter hade nog varit roligare! Men hon gjorde det och det var nog en vinst i sej att bara tordas gå upp!
Artisterna sen då? 
Jo, efter den lugna börja höjdes volymen och tempot rejält. Brolle, Martin Stenmark, Shirley Clamp, Andreas Jonsson, Robin Stjernberg och Molly Sanden är alla fantastiska liveartister! Andreas rockade så taket lyfte. Dessutom är ju karln jäkligt snygg! Brolle är bara mmm...! Så duktig och fin att se på :-D. Martin har jag alltid gillat men förutom hans hit sjumilakliv kom han lite i skymundan då de andra tar lite mer plats. Shirley är rolig och otroligt duktig sångerska. Molly är bara outstanding. Robin Stjernberg... kvällens fantast! Vilken kille och vilken röst! Han gjorde ett duett med Molly som var magisk!
Det hela rundades av med efterfest med ett band som heter Rydell och Quick. Mycket duktigt coverband och det var skapligt tryck i lokalen. Vi "höll ut" till 00.30 men sen hade vi faktiskt turen att hitta ett par bekanta som erbjöd oss skjuts hem så då passade vi på!
Nu är det sängdax då det är vardag imorgon igen!

1 kommentar:

  1. Vilken härlig kväll. Modigt att sjunga inför så mycket folk och bra gjort att ha så mycket is i magen att kunna koncentrera sig och vinna allt. Det är sånt här som lättar upp i vintermörkret :)

    SvaraRadera