tisdag 22 september 2015

Vuxnas beteenden

Har senaste dagarna reflekterat över vissa vuxnas beteenden. Jo, visst kan en del människor bete sej och en del än mer omoget än andra! 
Den första var häromdagen då välutbildade människor skriver mindre genomtänkta kommentarer på FB. Man pratar om någon i 3 person på sitt arbete utan att nämna namn men alla vet ju vem det är. Man gör detta i kommentarsfältet dessutom. 
Den andra händelsen var på skolan idag. Det är ju en restaurangskola med en lunchrestaurang. Det är alltså elever under utbildning som lagar maten. Det kostar 65 kr att äta där och 50 kr att ta med en låda. Ganska bra pris enligt mej! Och tydligen enligt många andra med! Så bra att man blir girig och ska roffa åt sej så mycket som möjligt!
Det finns en kött, en fisk och en vegetarisk rätt att välja på. Dessutom finns en ganska generös salladsdisk.
Man får välja en av dessa tre rätter och visst händer det att eleverna slänger på lite av varje och det må vara hänt. Men när vuxna (idet här fallet karlar) lassar upp ett rejält lass på tallriken och sen sitter i 1 1/2 timme och äter där de flera gånger går och fyller på med olika rätter blir det sniket!
Idag blev de tillsagda att det inte är buffe och att man får faktiskt betala för sej om man tar en portion till! Helt ok om man tar lite mer sallad, kanske lite mer sås etc, men att kallt bara gå bort och lassa upp en hel portion mat till är fräckt! Ännu fräckare är det att dessutom bli dryg och oförskämd när man blir tillsagd! Vi säljer kakor oxå. 2kr för de små och 5kr för de stora.... där kan de resolut bara lyfta på locket och ta. Hojtar man till så säger de oförstående - va,kostar kakorna? Vi trodde de ingick!

Så ska vi ha mage att skylla på att våra ungdomar kan bete sej illa, ibland är vi vuxna inte de bästa föredömen!

3 kommentarer:

 1. Vilket sammanträffande att den kommentar jag skrev igår inte syns när jag har läst att någon annan har svårt att kommentera hos dig.
  Jag brukar ju lyckas kommentera här, tror jag i alla fall ;)
  Det du skriver om är skrämmande men tyvärr inte alls förvånande. Jag undrar om de verkligen är medvetna om hur illa de beter sig eller om de t o m lyckas lura sig själva.

  SvaraRadera
 2. Så otroligt tråkigt att höra om vuxna som inte kan bete sig som just vuxna. Men så har det tyvärr alltid varit, så trist bara att kanske inte fler säger ifrån så att de kanske lär sig någon gång.

  SvaraRadera
 3. Så rätt ina och trevligt att se dej här!

  SvaraRadera