söndag 7 december 2014

Glöggkväll

Nu har vi firat 2a advent med lite morgonmys med nybakat zuccinibröd, smoothie på vaniljyoghurt, mango och en tesked Argi+ för att pigga på oss lite extra efter glöggkvällen igår. Brödet har jag hittat på en blogg jag följer som heter 56kg.se. Där finns massa goda recept och inspiration om man vill äta lågkolhydratskost. Bröd är ju en sån produkt man kanske saknar mest och ibland är det gott att få äta något nybakat! Sånt här bröd är ju bakat på ganska mycket ägg vilket gör det ganska stabbigt så jag föredrar det nybakat. Jag fryser in resten men värmer upp det när jag ska äta sen för det blir absolut godast! Fördelen är ju att man bara rör ihop en smet och sen gräddar så det går ju relativt fort.
För den som vill prova lägger jag in receptet längre ner.
Ja, glöggkväll var vi bjudna på igår,med mat, godis och musik! Trevligt och behändigt då de bor nära spårvagnshållplatsen så det är lätt att ta sej hem. Nackdelen är att de bor vid ändhållplats liksom vi så det tar 40 min att åka hemmen det funkar ju och det är ju billigare än taxi!
Idag väntar firande av pappa och inga större utsvävningar i övrigt. Lite pyssel hemma och några mer klappar att slå in! Det raskar på mot jul fortare än man tror och jag måste börja planera mitt julbord på jobbet den 17! Men det är kul med allt fix och pyssel oxå, älskar jul!
Så nu önskar jag er en fin söndag och kom ihåg att blåsa ut ljusen!


Zuccinibaguetter
  1. 6 ägg
  2. 2 dl riven zucchini
  3. 2 dl riven morot
  4. 1 dl kokosmjöl (Aman Prama)
  5. 1 1/2 dl mandelmjöl
  6. 1/2 dl chiafrön
  7. 1/2 dl solroskärnor
  8. 2 msk fiberhusk
  9. 1 tsk bakpulver
  10. 1/2 tsk havssalt
  11. ev brödkryddor
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen luftiga..
  3. Riv Zucchinin och morötterna. Krama ur dem på överskottsvätska. Vispa ner i äggen.
  4. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner med äggen/grönsakerna. Låt stå ett tag för att svälla.
  5. Smörj en liten brödform och lägg ett bakplåtspapper i. Fördela degen i den och strö vallmofrön ovanpå.
  6. Grädda i ca 40 minuter, håll koll så inte brödet bränns. Känn gärna efter med sticka så brödet är genomgräddat.

2 kommentarer:

  1. Du verkar ha hittat den rätta stämningen inför julen och dessutom massor av energi. Hoppas du hittar lite julefrid också.
    Kram <3

    SvaraRadera
  2. Förskolan stänger 23 och öppnar igen 7 januari så ser fram emot friden då!

    SvaraRadera