söndag 16 augusti 2015

Kräftfiske!

På fredagseftermiddagen packade vi kräftburarna i båten och gav oss iväg över havet! Jodå
Ocean of Ensjön!
10 burar åkte i vattnet medans jag tappert försökte styra skutan. Sen bar det av hemåt igen för lite kvällsmat och ett glas vin. Klockan blev midnatt innan vi kom i säng och i vanliga fall har det varit "normal" tid för oss men nu när klockan skulle ringa 04.45 på lördagsmorgonen så var det lite för lite sovtimmar, dessutom blev det lite mer än ett glas....! 
Det var inte med ett raskt skutt man hoppade ur sängen på morgonen men upp kom vi och snart satt vi i båten på väg ut. Morgonen var fantastiskt vacker med morgondis som låg över sjön och gjorde nästan stämningen lite trolsk.Det blev en bra fångst på 50 stycken av de bruna kräldjuren! Det är märkligt att man upplever en del kräftor som små då de faktiskt helt är i klass med de kräftor man köper frusna i affären. De flesta man drar upp är riktiga bjässar i jämförelse! Vi betade om burarna och släppte åter ner dem för att ta upp dem senare på eftermiddagen.


Så bar det åter hemåt och efter lite frukost så gick vi faktiskt och la oss några timmar!
Efter lite fix och styr under dagen så återvände vi ut på böljan blå för att vittja det sista. Nu körde vi ombytta roller då mannen rodde och jag tog upp burar. Det gick mycket smidigare! Han är bättre på att hantera årorna och jag var bättre på att dra upp burarna än på att ro!
16 krabater till fick vi och nöjda med dagens fångst styrde vi kosan hemåt för kräftkok!

Strålande sol och kokplatta på gasolgrillen. Kräftlag fixades och kräftorna kokades utomhus. 

Så nu finns det nykokta kräftor till den kommande kräftskivan i september!

Söndagen har till stor del spenderats i rabatten. Jag är kanske lite knäpp som tycker det är kul att rensa rabatter men är vädret bra så tycker jag det är rätt skönt att gå och göra fint. Samtidigt fick man ju lite sol! 
Vi avslutade dagen med en glass ute vid Aborreberg och nu är jag åter hemma i stan för en vecka. Känns som vanligt lite tomt men börjar ju "plugga" imorgon på den 6-veckors kurs jag ska gå så antar att veckan kommer rusa på ganska bra! Det ska bli kul och samtidigt bra för dottern som nu får jobba i mitt ställe! Men, 47-årig kvinna från Norrköping saknar 50-årig man från samma ort :-D

2 kommentarer:

  1. Enligt bilderna så var det helt klart värt lite besvär att få uppleva den morgonen.
    Lycka till med kursen :)

    SvaraRadera
  2. Det var så värt det Ingrid! Och tack, huvudet är fullt med information idag men det ska bli kul!

    SvaraRadera