torsdag 20 augusti 2015

Studiebesök

Idag har vi varit på utflykt hela dagen med matsäck och allt!  Trevligt men tröttsamt då allt går i ett lugnt tempo och jag tycker vi äter hela tiden! En annan är ju van vid ett högt tempo och en dag som går fort!

Strålande väder bjöds vi på och vi började vår dag på Ormsätter där man föder upp dov och kronhjort.Efter besöket fick vi frukost som restaurang eleverna förberett dagen innan. 
Sen for vi vidare till Sänkdalens glass. Där fick vi hälsa på kossor och fick en inblick i produktionen.  Naturligtvis åt vi glass!  Vi åt oxå vår medhavda lunch där.
Sen bär det av mot strutsfarmen! Roliga, ganska korkade djur! Ägaren hade en struts på 5 månader som var uppfödd inne hos familjen dess första månad. Den var således "ganska " tam och fick spatsera runt bland oss. På slutet blev "Snutte" ganska kartig och gick runt och pickade på oss och nöp i våra kläder! 
Nu är vi ganska trötta och hade nog helst sett att bussen skulle gå hemåt. Ett stopp hade vi dock kvar och en mil senare landade vi på ett litet gårdsmejeri som gör bl a färskost av getmjölk. 
Det är ganska tyst i bussen på vägen hem då alla är ganska trötta.  16.30 är jag äntligen hemma igen och inte många knop till har det blivit under kvällen! 
Men imorgon är det fredag och vi slutar 12!

1 kommentar:

  1. Skönt att ni slapp sitta inne vid skolbänkarna en sån härlig dag :)

    SvaraRadera