lördag 26 december 2015

48 år!

Ja, det ska vara jag som är det! Har svårt att förstå att tiden rusar på så! Firade igår med familjen och middag. Jag fick presentkort hos tatueraren så nästa vecka ska jag beställa tid! 
Senare på kvällen gick mannen och jag på lokal och svängde våra lurviga ända in på natten!
Sov till klockan nio idag och det var länge sen. Visst kom vi i säng vid halv två men det brukar ändå vara runt 7 som gäller! Dessutom blev det nyktert igår vilket gjorde morgonen mycket trevligare!
Dock är man lite seg så det blev en liten slummer i soffan och nu har jag suttit här och sett en film.


Förkylningen har börjat ge med sej så imorgon är det äntligen dax för gymmet igen! Så mycket mat och godsaker det blir de här dagarna men det känns ok. Det är inte hela världen om man bara har inspirationen att komma igång med lite sundare vanor igen!
Sitter och kollar nyårsmenyer på nätet oxå. Finns så mycket gott så får se vad man kan komponera ihop!
Nu är det bara några dagar kvar på det här året och som så många gånger förut har det varit en upp och nergång. Vet inte hur nästa år kommer att bli,men hoppas på att det blir positivt. Ni vet ju att jag hoppas på lugn och att få känna mej tillfreds. Fram tills nu har det varit lite si och så med den varan.
 Tro nu inte att något hänt över jul! Men ibland kommer oron,tvivlet. Känslan av att man inte duger. 
Visst är det dumt? Så många som sagt genom åren att det är den andres förlust som inte inser vilken "pärla" man är. Haha, jo, så klart jag är ;-) men blir det motgångar så väcks den känslan. Man duger inte. Man är inte tillräckligt snygg, duktig, välbetald etc. Jag känner inte så jämt, tro nu inte det men när motgångarna kommer så är de här känslorna snart och knackar på. Kanske låter jag dem påverka mitt liv på ett negativt sätt? Fast jag vet inte hur. De flesta upplever nog mej som glad och utåtriktad. De som får känna mej lite mer får så klart ta del av de andra sidorna med men det borde ju inte vara negativt?  Men ibland känns det så. Att allt blir så ytligt. Man vill ha det fina, glada, roliga. Sen börjar man känna krav. 
Sen kan man ju aldrig påverka någon annans känslor. Lika lite som man påverkas själv om man befinner sej i motsatt situation. Visst, jag har numera större krav på en partner än förr. Men de handlar mest om förutom att man nu måste gilla personen att den har lite ordning på sej. Krävs inte massa pengar på kontot men ett visst mått av ordningssinne, både ekonomiskt och i övrigt. INTE någon perfektionist men jag är nu så pass gammal att jag känner att jag vill ha lite ordning och koll på mitt liv.
Just nu bor jag ihop med min minsta hönapöna. Vi skulle ha det så bra när vi bodde själva hon och jag. Hon skulle jobba, kunna spara ihop lite pengar samtidigt som hon skulle betala lite hemma så mamman skulle slippa att ha det så kärvt ekonomiskt. Just nu har vi en annan situation där hon inte har jobb, inga pengar någonstans ifrån och har tappat lite sugen.
Hon behöver oxå peppning till att ta steget in i vuxenlivet. 

Så jag hoppas på ett bra 2016. Ett som förutom en lottovinst på 5 miljoner eller varför inte drömvinsten! Nä, skämt åsido. Låt mej behålla hälsan, kärleken och att mina barn utvecklas till starka, självständiga individer som med stolthet kan stå på egna ben!
Låter alldeles lagom klyschigt! Men det är nog det som vi flesta vill och önskar!
Oj,oj vilket "årsinlägg" det blev! Nästa års inlägg vid den här tiden vill jag döpa till Anettes nyårskarameller så då måste jag ha "karameller" att skriva om!


Hoppas ni alla får ett fint avslut på det här året och en bra start på det nya!
Nyårskramar!

2 kommentarer:

  1. Vi människor är komplexa och det finns ingen som bara är glad och sprallig eller trist och deppig. Det är klart att du har ett djup och att du funderar mycket, precis som alla andra. De där tankarna kommer till de flesta när vi känner oss osäkra. Det är inte lätt att peppa sig själv och det är inte heller lätt att ändra andra personers tankar om sig själva. Men jag tror att du vet ditt värde även om de här tankarna kommer ibland. Du är otroligt värdefull och en fantastiskt fin vän <3 Stort grattis till den härliga åldern :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ♡ jo ibland blir man ju lite sådär djup utan att något speciellt hänt! Man sitter helt enkelt och funderar på livet!

      Radera