måndag 5 augusti 2013

Tårtfix!

Klockan är 22.22 och det är 22 grader varmt ute! Blir att sova med balkongdörren öppen inatt!
Imorgon ska vi ha lite kalas för bonusdottern som fyller 12. Eller fyllde för det var ju idag! I söndags hölls stort släktkalas och min snurriga man ringde lördag eftermiddag och sa att han lovat "fixa" smörgåstårtorna....inte så lätt ordnat vid den tidpunkten! Maxi hade 2 stycken små tårtor för 350 kr st. 
Jag sa att vi fixar dom själva istället. Lite pyssel men inte svårt. Det blev succe och jag känner mej nöjd! Alla var imponerade och tyckte de var utsökta och skulle ta beställningar av mej framledes :-) Ja, själva beställningarna är inte så viktigt men uppskattning är ju alltid kul! Av resterna som blev kvar snodde jag ihop en mindre tårta till morgondagen så får vi mumsa lite vi oxå ;-)
Nu blir det att sova i egen säng i natt så katten blir glad. Han tycker inte det är så kul när matte sover borta.
Men snart är det vardag och jobb så samtidigt gäller det att passa på!
Fin kväll på er!

3 kommentarer:

 1. Jag skulle gärna se ditt recept på smörgåstårta. Det är så himla gott men jag har inte riktigt lyckats få till det bra förut :D

  SvaraRadera
 2. Det här är väldigt basic recept och grejen är nog mer att garnera med godsaker!
  Jag har 2 varianter.
  En är gjord på hönökaka och har en fyllning gjord på 3 dl vispad grädde, 1 dl majonnäs, ett paket frusen dill, hackad purjo och salt.
  Jag blandar även grädde och majonnäs att breda runt tårtan. Garnera med valfitt, räkor, ägg, hackad paprika i olika färger, rökt lax etc.

  Variant nr 2 är gjord på formfranska och i den fyllningen blandar jag creme fraiche, majonnäs (efter tycke o smak)frusen dill, purjo samt tonfisk.
  Garnera som ovan. Kanterna gör du snyggast med hackad dill eller bara med skivad gurka!
  Som oftast blir bottnarna godast om de görs dagen innan!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Jag ska testa och se om jag också kan lyckas :)

   Radera