fredag 9 augusti 2013

Viskväll och ruckel....

I onsdags tog vi motorcykeln och åkte till Arkösund på viskväll. Det har varit hela sommaren men nu kom vi på att vi kunde ta en tur när det var sista kvällen! Stefan Andersson spelade, ni vet Catch the moon ;-)
Konserten är utomhus på berget och det är sk "frivillig" entre.

Det började klockan 19 och det är 5,7 mil att åka. Jag tyckte väl att sådär 17.45 kunde vara lagom att åka så man är där nån kvart innan. Mannen tyckte väl att det var lite tidigt för det tar väl inga tider att åka dit....

Min karl är tidsoptimist och har alltid massa saker att styra med precis innan man ska någonstans. Resultatet blev avresa 18.15 och ett stop vid bankomat på vägen. Den var ur funktion så vi fick åka utan kontanter.

Vi är på plats precis när det börjar och vi är inte ensamma! Varm sommarkväll och sång drar folk!
Han är bra och ett enkelt upplägg med 2 gitarrer och en bas funkar fint. Han sjunger bra om än det kanske var en repertoar vi inte är så bekanta med så sjöng han några av sina för oss kända låtar iaf!

Dagen efter var vi och tittade på ett "projekt". Mannen fick tips av en kompis som hade en bekant som ville sälja sin sommarstuga som ligger ca 10 minuter från stan. Det är arrendetomt och har stått och grott igen i ca 8 år. Vi var förvarnade om att det var risigt och skräpigt. Men... vi var inte riktigt förberedda på att det var så nergånget. Mycket måste rivas. Trädgården... ja om vi säger att trimmer är barnleksaker i det här läget!
Tomten är 4000 kvm så den är stor. Själva huset är bara 1 rum och kök med loft. Friggebod med ruttet tak och det är hur mycket jobb som helst! Jag är väl aningen skeptisk då det bara är arrende. Mannen är ganska taggad men ska idag ut med en snickare iaf för att bedöma så inte allt är genomruttet för då är det ingen mening. Men visst, säger han att stommen är okej på husen så kanske... om han kan få det för ett riktigt bra pris...skräckblandad förtjusning...!
Senare ska vi fara iväg för att hämta partytält och inhandla lite saker till kräftskivan imorgon!

1 kommentar:

  1. Det här med gamla hus och renoveringar kan vara det värsta man kan ge sig in på men även det bästa om det är så att man brinner av lust att ge sig kast med allt och om man ser värdet av att bygga upp något tillsammans. Är dessutom läget fint och man inser att man kan få det precis som man vill för att det mesta ändå måste rivas, då är det bara att gratulera till många roliga (och jobbiga) stunder.

    SvaraRadera