lördag 12 januari 2013

Flyttdax

Idag var det så dax för farmodern att flytta "hem" igen. Efter 5 veckor som Finspångsbo packade vi bilen och styrde kosan mot Coop Forum för lite matinköp och sedan hem till lägenhet med nyreoverat kök.
Jo, de hade ju städat, i alla fall någorlunda...men inte packat upp en enda kartong så det var bara att ge sej i kast med ett tiotal flyttkartonger innehålande porslin och diverse köksartiklar. OCH prydnadssaker och vaser. En hel kartong vaser och en med prydnadssaker som hon aldrig använt på de 7 år hon bott i lägenheten. De har bara stått i ett skåp högst upp och samlat damm. Nu har hon inga såna skåp kvar så jag sa till henne att plocka ihop sånt hon verkligen använde så får vi lägga det andra i källaren. Vad man använder eller anser sej behöva när man är över 90 år är emellertid inte så lätt! Tror hon kan plocka i flera dagar i dessa kartonger under ständigt överläggande. det är ju synd att kasta dessa och det här kan ju vara bra att ha... Men vi får se på måndag när jag ska dit igen hur det har gått!
Köket blev annars väldigt snyggt med vita luckor, grafitgrått kakel samt en ny fin hällspis.

Så nu återgår livet till det normala för min lilla familj igen. Både skönt och lite tomt. Har ju haft en liten "mamma" hemma och Rasmus som bara blivit liiite bortskämd går och letar efter henne!

Nu ska här snart kalasas igen. Den här gången är det Peters bror som fyller så mat och vin även denna lördag :-)
Önskar alla förföljare en trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar